Aangepaste kledij in het vliegtuig

Afbeelding Kleding in het vliegtuigTijdens de voorbereiding van de reis loopt het pakken van de koffers vaak niet van een leien dakje, omdat voor elke gelegenheid passende kledij mee moet. Over de kledij tijdens een langeafstandsvlucht maken de meeste mensen zich echter geen zorgen, ten onrechte.

Vooral passagiers op langeafstandsvluchten onderschatten vaak de invloed die de juiste kledij heeft op het comfort tijdens de vlucht. Ondanks de moderne airconditioning waarmee de vliegtuigen zijn uitgerust, worden de passagiers vaak met te hoge of te lage temperaturen in de cabine geconfronteerd. Met de juiste kledij kan men een eventuele verkoudheid vermijden. Vooral warme kledingstukken uit fleece waaronder men lichtere shirts kan dragen worden aanbevolen. Met name de uientechniek waarbij meerdere lagen kledij over elkaar worden gedragen, heeft zich bewezen, omdat men indien nodig een laag kan uittrekken of erbij aandoen. De kledij moet bovendien voornamelijk comfortabel zitten en bewegingsvrijheid garanderen. Het is vooral belangrijk dat de broek niet te strak zit, zodat men de benen vrij kan bewegen en eventueel ook omhoog kan leggen. Vooral katoenen broeken hebben zich daarbij bewezen.

Naast de juiste kledij kiezen, is ook de keuze van de juiste schoenen belangrijk. Ze mogen in geen geval te smal zijn of knellen, omdat bij de meeste mensen de voeten in het vliegtuig lichtjes opzwellen. Tijdens lange vluchten zijn vooral turnpantoffels en trekschoenen een succes. In het algemeen is het voor iedereen raadzaam om de schoenen in het vliegtuig uit te trekken. Daarvoor moeten dan wel een paar warme sokken in elke handbagage zitten. Indien men geen risico wil nemen in het vliegtuig en een eventuele trombose wil voorkomen, is het raadzaam om voor aanvang van de reist bij de apotheker een paar steunkousen te kopen.

Langeafstandsvluchten vormen vaak een grote belasting voor het lichaam, maar door gepaste en comfortabele reiskledij te kiezen, kan men vooraf al veel doen om zijn comfort te bewerkstelligen.

Tags:

,

geschreven door: Frequent flyer | , | 0 Commentaar