Air France-KLM bereikt akkoord met piloten

Afbeelding Akkoord tussen Air France en pilotenAir France-KLM en zijn Franse piloten zijn het eens geworden over maatregelen die tot 2014 meer dan 1 miljard euro moeten besparen. Er is onder andere beslist om voorlopig geen loonsverhogingen door te voeren.

Air France-KLM heeft een bezuinigingsprogramma gelanceerd. De luchtvaartmaatschappij die getroffen is door de crisis, krijgt daarbij ook steun van de Franse pilotenvakbond. De vakbond SNPL, die het merendeel van de piloten van Air France vertegenwoordigt, toonde zich verontrust over de economische toestand van de onderneming, en wil nu in zijn eigen belang de kostenstructuur wijzigen en een bijdrage leveren tot een duurzaam herstel van de vliegmaatschappij. Zo moeten in 2012/13 alle salarissen zoals ze nu zijn bevroren worden, en moet er een vacaturestop gehandhaafd worden.

Volgens het volledige bezuinigingsplan zou Air France-KLM tegen 2014 besparingen van ruim een miljard moeten realiseren. Naast de vermelde inspanningen van het personeel staan ook verlaging van de investeringen en inkrimping van de vloot op de agenda.

Tags:

,

,

geschreven door: Piloot | | 0 Commentaar