Air France snoeit massaal banen

Afbeelding Air France schrapt meer dan 5000 banenAir France wil tegen eind 2013 ongeveer 1 op 10 banen schrappen om opnieuw winst te kunnen maken. Tijdens het komende anderhalf jaar zullen daarom ongeveer 5.100 banen moeten verdwijnen.

Het financieel wankele Air France wil tegen eind volgend jaar 5.120 banen schrappen. Dat maakte de Franse dochtermaatschappij van Air France-KLM bekend tijdens een vergadering van de ondernemingsraad. Naast grondpersoneel en cabinepersoneel zullen voor het eerst ook piloten getroffen worden door het banenverlies. De luchtvaartmaatschappij heeft in Frankrijk 49.300 medewerkers in dienst. De Franse vakbonden verwerpen de plannen; de vakbond Sud Aérien heeft al opgeroepen tot staking, misschien volgen er nog meer.
De ontslagen maken deel uit van het besparingsplan Transform 2015. Door de uitvoering van dit plan zou de productiviteit van de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij met 20 procent moeten stijgen en zouden twee miljard euro aan kosten bespaard moeten worden. Vooral wat de korte- en middellangeafstandsvluchten betreft heeft Air France te kampen met concurrentie van lowbudget-maatschappijen als EasyJet en Ryanair.

Tags:

,

,

geschreven door: Piloot | | 0 Commentaar