Asiana Airlines: Boeing 777 verongelukt in San Francisco

Afbeelding In San Francisco is een Boeing 777 van Asiana Airlines verongeluktEen passagiersvliegtuig van Asiana Airlines heeft op de internationale luchthaven van San Francisco een zware noodlanding moeten maken. Daarbij raakte de Boeing 777 van de Zuid-Koreaanse luchtvaartmaatschappij in brand, minstens twee mensen kwamen om het leven, meer dan 20 geraakten gewond.

Een Boeing 777 van de Zuid-Koreaanse luchtvaartmaatschappij Asiana Airlines heeft volgens de verklaring van de VS-luchtvaartautoriteiten FAA tijdens een mislukte landing op de luchthaven van San Francisco zaterdagnamiddag (21:00u MESZ) vuur gevat. Aan boord van het passagiersvliegtuig waren 307 personen, van wie er twee om het leven kwamen en meer dan 20 gedeeltelijk zwaar gewond geraakten. Tien van hen zijn nog in levensgevaar. Bij de overledenen zou het gaan om twee jonge Chinese meisjes, die na het ongeval uit het vliegtuig op de landingsbaan zouden zijn gevonden.
Naar de oorzaak van het ongeval wordt nog gezocht. Hoofd van de luchtvaartmaatschappij, Yoon Young-doo zei dat er volgens hem geen motorschade was en ook aanwijzingen in de richting van een terreuraanslag zouden er niet zijn. Volgens ooggetuigen zou het vliegtuig de landingsbaan veel te laag benaderd hebben.

De Boeing 777 is wereldwijd een van de meest gebruikte vliegtuigen voor lange afstanden. Het vliegtuig wordt vaak gebruikt voor intercontinentale vluchten, omdat het meer dan twaalf uur zonder tussenlanding kan vliegen.

Sheryl Sandberg, manager van Facebook is ternauwernood ontsnapt aan de noodlanding in San Francisco. Ze moest eigenlijk aan boord zijn, maar had haar vlucht kort daarvoor overgeboekt naar een andere luchtvaartmaatschappij, om de miles voor haar familieticket te kunnen gebruiken, schreef ze op haar Facebookpagina.

Tags:

,

,

geschreven door: Chef-monteur | | 0 Commentaar