British Airways plaatst grote bestelling bij Airbus

Afbeelding Britisch Airways stapt over naar Airbus?Volgens persberichten wil British Airways kennelijk ongeveer 20 vliegtuigen van het type A350-1000 van de Europese vliegtuigproducent Airbus kopen. De luchtvaartmaatschappij bestelt haar langeafstandstoestellen normaal bij de concurrent Boeing.

Airbus staat kennelijk voor nog een miljardenopdracht. British Airways, tot dusver een traditionele Boeing-klant, wil volgens persberichten ongeveer 20 Airbustoestellen van het type A350-1000 aankopen. IAG, het moederbedrijf van British Airways en Iberia, wil voor de nieuwe vliegtuigen in totaal 5,5 miljard euro uitgeven. Geen van beide ondernemingen gaf tot nog toe een verklaring over de geruchten.
Het nieuwe toestel van het type A350-1000 moet in 2017 zijn intrede doen in het luchtverkeer. Er zijn drie uitvoeringen gepland, waarvan de grootste ontworpen is voor 350 passagiers. De jet is een rechtstreekse concurrent van de „777X“ van Boeing.
Airbus heeft in het recente verleden al lucratieve grote contracten in de wacht gesleept. In oktober vorig jaar heeft Singapore Airlines in totaal 25 toestellen van het type A380 en A350 voor ongeveer 5,8 miljard euro besteld. Nog drie andere luchtvaartmaatschappijen deden er bestellingen ter waarde van in totaal ongeveer 30 miljard euro bij: de Indonesische goedkope maatschappij Lion Air, Lufthansa en Turkish Airlines.

Tags:

,

,

,

geschreven door: Piloot | | 0 Commentaar