Catering aan boord: het eten aan boord opwaarderen

Afbeelding Eten en drinken aan boord opwaarderenDe catering aan boord is voor veel passagiers vooral op langeafstandsvluchten een niet te onderschatten criterium. Vooral voor wie van een evenwichtig ontbijt houdt, zijn de mogelijkheden beperkt.

Culinaire hoogvliegers moet men aan boord van een vliegtuig doorgaans niet onvoorwaardelijk verwachten. Eenvoudig gezegd wordt er gegeten wat op het klaptafeltje verschijnt, of anders niets. Wie echter bij een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij een vlucht in Business of First Class boekt, heeft meestal geen last van dit probleem, omdat men in de „hogere klassen“ onbeperkt kan eten en drinken en de passagier vaak zelfs de keuze heeft uit verschillende gerechten.

 

Het ontbijt aan boord opwaarderen met gezond tomaten- of sinaasappelsap

Wie normaal in het dagelijks leven eerder het ontbijttype is, moet er zich op instellen dat hij aan boord van een langeafstandsvlucht een gezond ontbijt dat rijk is aan vitaminen, men het thuis gewend is, omwille van verschillende redenen enkel zeer zeldzaam geserveerd krijgt. Met een beetje goede wil is het meestal wel mogelijk om het beste te maken van wat er aanwezig is en bijvoorbeeld de sandwich met kaas en sla met een glas tomatensap of een glas melk meer waarde te geven en de veel te zoete jam als straf geen blik waardig te gunnen. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen worden bovendien gezond fruit en muesli die rijk is aan vitale stoffen, en ook verschillende soorten yoghurt geserveerd. Het is dus best mogelijk om volwaardig te ontbijten aan boord van een langeafstandsvlucht. En zoals zo vaak, geldt ook hier: voorpret is het leukst, want als men eenmaal weer thuis is, wordt het vertrouwde ontbijt des te meer gewaardeerd.

 

Alleen Sky Chefs bereidt jaarlijks meer dan 420 miljoen vliegtuigmaaltijden.

Om de eer van de catering in de luchtvaart te redden moet worden gezgd dat alleen al wereldmarktleider Sky Chefs  jaarlijks meer dan 420 miljoen vliegtuigmaaltijden voor 300 luchtvaartmaatschappijen in bijna 50 landen bereidt. En dient echter vermeld te worden dat de luchtvaartmaatschappijen bij het kiezen van de verschillende gerechten noodgedwongen bepaalde regels moet volgen: varkensvlees staat uit religieuze overwegingen doorgaans niet op het menu. Ook groente met een indringende geur of die de flatulentie bevorderen, zoals spruitjes of bloemkool, komen niet op het bord. Bovendien verandert op grote hoogte de smaakzin, doordat de meestal droge lucht in de cabine de neus en de smaak minder fijngevoelig maakt. Voor velen trouwens een verklaring waarom het tomatensap dat op zichzelf genomen al behoorlijk stevig smaakt, zo graag besteld wordt aan boord en bovendien ook nog flink met zout en peper bijgekruid wordt.

Tags:

,

,

geschreven door: Frequent flyer | | 0 Commentaar