EasyJet wil binnenkort beginnen met eigen supermarkten

Afbeelding EasyJet wil binnenkort in Londen een supermarkt openenDe lowcostluchtvaartmaatschappij EasyJet heeft plannen om binnenkort in het zuiden van Londen een supermarkt te openen.

In de „EasyFoodstore“ zouden producten verkocht worden tegen een nog lagere prijs dan bij discounters zoals Aldi en Lidl. De oprichter van de luchtvaartmaatschappij, Haji-Ioannou wil hiermee een hiaat in de huidige markt opvullen.

EasyJet wil in Groot-Brittannië een nieuwe business veroveren en heeft plannen om binnenkort in het zuiden van Londen een supermarkt te openen. De prijzen in de „EasyFoodstore“ zullen nog goedkoper zijn dan bij bekende discounters zoals Lidl en Aldi: „In de detailhandel in voedingsmiddelen is er een gat in de markt, een niche onder de discounters zoals Aldi en Lidl“, aldus de oprichter van de luchtvaartmaatschappij Stelios Haji-Ionnaou. Hij ziet dit nieuwe project als een „risicoloos experiment“. Vanaf 2014 zou het EasyFoodstore-project dan verder worden uitgebouwd.
De Cyprioot Stelios Haji-Ioannou heeft in 1995 de luchtvaartmaatschappij EasyJet opgericht en is ook na zijn vertrek in 2010 nog steeds de grootste aandeelhouder. Onder het merk „easy“ is hij bovendien al in verschillende andere branches actief.

Tags:

,

geschreven door: Piloot | | 0 Commentaar