Italië wil het aantal luchthavens terugschroeven van 60 naar 33

Afbeelding Italië wil aantal luchthavens beperkenItalië wil vrijwel de helft van zijn luchthavens die operationeel zijn sluiten of privatiseren. Het plan zou volgens persberichten onderdeel vormen van het ambitieus hervormings- en besparingsprogramma van de regering Monti.

Italië wil vrijwel de helft van zijn 60 vliegvelden die operationeel zijn sluiten of privatiseren. Dat blijkt uit plannen van het Italiaanse ministerie voor economische ontwikkeling die in augustus bekend zijn gemaakt.
Eerst zou de staat zich nog om 40 van de 60 luchthavens willen bekommeren. Dit is later tot slechts 33 teruggebracht. De luchthavens die niet meer onder de verantwoordelijkheid van de staat vallen, hoeven daarom niet noodgedwongen gesloten worden, maar kunnen eventueel in de handen van nieuwe exploitanten overgedragen worden. De ‘Messaggero’ citeert de Italiaanse minister Mario Caccia, die het vanuit staatsperspectief „niet langer aanvaardbaar” vindt dat luchthavens waarvan uit economisch standpunt gezien „het bestaan niet gerechtvaardigd kan worden”, nog langer geëxploiteerd worden. Voor de resterende luchthavens, zoals Fiumicino en Ciampino bij Rome en ook Malpensa bij Milaan, zou de concurrentiepositie verstevigd worden door een toename van de investeringen. Laatstgenoemde zal met zeven miljard euro omgebouwd worden tot een internationale hub. De luchthavens van Turijn, Genua, Bologna, Venetië, Treviso, Triest en Verona moeten verder geëxploiteeerd worden. De luchthaven Bozen zou een rol moeten spelen voor het „lokale toerisme”.

Tags:

,

geschreven door: Stewardess | | 0 Commentaar