Luchthaven Leipzig-Halle: Darwin Airline vliegt non-stop naar Parijs en Amsterdam

Afbeelding Darwin Airline vliegt non-stop naar Parijs en AmsterdamDarwin Airline vliegt vanaf september vanuit de luchthaven Leipzig-Halle non-stop naar Parijs en Amsterdam. De Zwitserse regionale luchtvaartmaatschappij wil van Leipzig-Halle haar eerste vliegbasis in Duitsland maken. Ook andere bestemmingen worden bekeken.

Darwin Airline vliegt vanaf september dit jaar vanuit de luchthaven Leipzig-Halle non-stop naar Parijs (Charles De Gaulle) en Amsterdam (Schiphol). Luchtvaartdirecteur Maurizio Merlo zegt dat de eerste stap is van Darwine Airline om de Duitse markt te veroveren. De luchthaven Leipzig-Halle wordt tegelijkertijd de eerste vliegbasis van de luchtvaartmaatschappij naast Zwitserland en Italië (Rome en Sicilië). Het plan is om vanaf september een vijftigzits Saab 2000 continu in Leipzig te stationeren. Er is voor Leipzig-Halle gekozen vanwege zijn gunstige ligging en de goede verbinding, aldus kaderlid Christian Schneider. Verwacht wordt dat er jaarlijks zo’n 40.000 passagiers op beide trajecten zullen zijn.

Tot eind maart 2012 nam Air France de vluchten naar Parijs voor haar rekening. Vanaf 2 september zal Darwin Airline de verbinding met de Franse hoofdstad verzorgen. Van maandag tot vrijdag zullen er twee vluchten per dag vliegen, op zaterdag en zondag telkens één. Dit vluchtplan geldt ook voor de luchthaven Amsterdam. De laatste verbinding tussen Amsterdam en Leipzig dateert van de jaren negentig. In totaal start Darwin Airline met 24 vluchten per week vanaf de luchthaven Leipzig-Halle. Leipzig-Halle krijgt zo aansluiting met twee heel belangrijke knooppunten binnen Europa. Op deze manier wil de Zwitserse luchtvaartmaatschappij een samenwerking aanknopen met Air France en KLM.

Voor de langere termijn denkt Darwin Airline erover na om verdere vliegbestemmingen vanaf de luchthaven Leipzig-Halle aan te bieden en daar een tweede toestel te stationeren.

Tags:

,

,

,