Luchthaven van Palma de Mallorca wil gebruik bagagewagentjes betaald maken

Afbeelding Betalen voor bagagewagentjes in MallorcaDe Spaanse luchthavenexploitant Aena wil volgens persberichten op de luchthaven van Palma de Mallorca in de toekomst het gebruik van bagagewagentjes betaald maken. Daarom zullen passagiers vanaf 1 januari 2013 een euro moeten betalen om de onderhouds- en schoonmaakkosten voor de wagentjes te financieren.

Aena, het bedrijf dat de Spaanse luchthavens exploiteert, wil vanaf januari het gebruik van de in totaal 3.000 bagagewagentjes in de luchthaven van Palma de Mallorca betalend maken. Er zou een euro betaald moeten worden om de onderhouds- en schoonmaakkosten van de wagentjes te financieren, wat jaarlijks in het hele land tot een kleine 12 miljoen euro oploopt. Volgens persberichten zou behalve in Palma ook in de luchthavens van Malaga, Gran Canaria, Tenerife Zuid en Alicante betaald moeten worden voor het gebruik van de bagagewagentjes.
Critici vrezen voor langere wachttijden in de luchthaven, omdat veel mensen ter plaatse geld zullen moeten wisselen om te kunnen betalen. Bovendien zou het niet verstandig zijn om in een luchthaven die bijzonder winstgevend is, extra vergoedingen in te voeren.

Tags:

,

,

geschreven door: Stewardess | | 0 Commentaar