Maastricht Airlines – al voor de start failliet

Afbeelding Maastricht Airlines breekt start afMaastricht Airlines zal voorlopig nog niet beginnen met het uitvoeren van vluchten. De nieuwe luchtvaartmaatschappij heeft na twee mislukte startpogingen faillissement aangevraagd.

De Nederlandse onderneming Maastricht Airlines zal nog niet starten met de bedrijfsvoering – de luchtvaartmaatschappij heeft het faillissement aangevraagd nadat er eerder twee mislukte pogingen werden gedaan het bedrijf te starten.
Het oorspronkelijke plan was dat er vanaf 25 maart gestart zou worden met de eerste vluchten vanaf Maastricht-Aachen Airport. Echter, het vliegtuig – een in Italië omgebouwde Fokker 50 – werd niet op tijd werd geleverd en er waren conflicten over de arbeidsomstandigheden van de werknemers. Hierdoor werd startdatum van de eerste vlucht al verschoven naar 1 mei en werden er al banen geschrapt. Nu heeft ook de belangrijkste investeerder zich teruggetrokken.
Maastricht Airlines wilde beginnen met directe vluchten naar de knooppunten in Amsterdam, München en Berlijn. Later moesten ook Londen, Parijs en Kopenhagen worden toegevoegd. De luchtvaartmaatschappij werd gesubsidieerd door de gemeente Maastricht en de Provincie Limburg met € 335.000, omdat er gehoopt werd op een positief effect voor de regionale arbeidsmarkt. De ongeveer 4000 passagiers die al vliegtickets hebben geboekt hebben krijgen hun geld terug. De luchtvaartmaatschappij staat nu onder hoge druk om alsnog een nieuwe investeerder te vinden.

Tags:

,

,

geschreven door: Piloot | | 0 Commentaar