Nuttige vliegkledij voor reizigers met handbagage

Afbeelding Handige kleding in plaats van handbagageIedereen die al eens gevlogen heeft, heeft ermee te maken gekregen: de bagageregels van de luchtvaartmaatschappijen. Bijna alle maatschappijen hanteren strenge limieten voor de bagage die gratis mee mag. Indien deze overschreden worden, ontstaan meestal hoge extra kosten.

De Brit Andrew Gaule was het beu om door de diverse extra kosten voor vluchten met lowbudget-maatschappijen uiteindelijk zelfs meer te betalen dan bij vergelijkbare aanbiedingen bij gewone luchtvaartmaatschappijen. De meeste drijven vooral de prijs voor extra bagage de hoogte in, zodat de prijs van het ticket al snel verdubbelt of verveelvoudigt. Met de wens om dit te omzeilen, vond hij zijn “Rufus Roo Travel Jacket” uit. Dit vest is veel te groot en biedt degene die het draagt de mogelijkheid om maximaal 15 kilogram extra bagage in de vier enorme zakken op te bergen. Volgens Gaule zouden de zakken probleemloos plaats bieden voor volledige kledingstukken, boeken, schoenen of zelfs een notebook.

Ondertussen heeft de vest het zelfs tot in talrijke online winkels geschopt, zoals Amazon. Het vest is bijzonder handig wanneer alleen handbagage gratis mee aan boord mag. Omdat er voorlopig geen regels zijn die bepalen dat de luchtpassagier de inhoud van de zakken in zijn jas als handbagage moet aangeven, kan op die manier in bepaalde omstandigheden zelfs genoeg bagage opgeborgen worden voor een weekendtrip, zonder een koffer te moeten afgeven. Een aantal bezoekers op de website van Gaule meldt echter dat ze door het luchthavenpersoneel aangespoord werden om de inhoud van de jas als bagage op te geven. Zij willen nu tegen de verantwoordelijke luchtvaartmaatschappij een klacht indienen.

Tags:

,

,

geschreven door: Co-Pilote | | 0 Commentaar