Qatar is de beste luchtvaartmaatschappij in de Skytrax Ranking van 2012

Afbeelding Qatar Airways beste luchtvaartmaatschappij van 2012Skytrax heeft opnieuw de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld bekroond met de „World Airline Awards“. Op basis van enquêteresultaten van ongeveer 20 miljoen mensen uit ruim 100 verschillende landen stelt Skytrax jaarlijks de top 10 van de beste luchtvaartmaatschappijen op. Qatar Airways belandde al voor de tweede keer op rij op de eerste plaats.

Met dit resultaat kon Qatar Airways uit het Golfemiraat Qatar zijn leiderspositie uitbreiden. Het werd namelijk niet enkel tot beste luchtvaartmaatschappij ter wereld uitgeroepen, want ook binnen de regio van het Nabije Oosten kon het reeds voor de zevende keer op rij deze titel veroveren. De prijs “Best Airline Staff Service” ging eveneens naar de luchtvaartlijn uit de Arabische wereld.

Op de tweede plaats in de top 10 lijst eindigde Asiana Airlines uit Zuid-Korea, op de voeten gevolgd door de gewezen favoriet Singapore Airlines uit de stadstaat Singapore. Een Duitse luchtvaartmaatschappij is niet in de top 10 beland. De enige Europese vertegenwoordiger is Turkish Airlines, dat op de zevende plaats in de lijst is geëindigd.

Het Britse bedrijf Skytrax vraagt over een tijdspanne van tien maanden de passagiers naar in totaal 38 criteria die meetellen, zoals het zitcomfort, de catering, de service of het inchecken. De luchtpassagiers worden gevraagd hun ervaringen en hun tevredenheid over de afzonderlijke luchtvaartmaatschappijen en op internationale luchthavens toe te lichten zodat de resultaten gebruikt kunnen worden om de kwaliteitsnorm te verbeteren, en om de beste maatschappijen aan te moedigen om dit uitstekende peil te handhaven. Naast de algemene en regionale beoordelingen ontvangen onder andere individuele dienstverleningen, lowbudget-maatschappijen of het cabinepersoneel onderscheidingen.

Tags:

,

,

,

geschreven door: Piloot | | 0 Commentaar