Ranking luchtvaartmaatschappijen: De 20 slechtste luchtvaartmaatschappijen

Afbeelding Het eten aan boord is een van de criteriaVeel te krappe stoelen of een zee aan beenruimte? Vriendelijk boordpersoneel of chagrijnige stewardessen? Terwijl enkele luchtvaartmaatschappijen in de Economy Class al een service van topkwaliteit en een aangenaam reiscomfort aanbieden, is dat bij andere luchtvaartmaatschappijen allesbehalve het geval.

De journalisten Max Rosenberg en Alex Davies van de Amerikaanse economie- en technologiewebsite Business Insider stelden een ranking op van de 20 slechtste luchtvaartmaatschappijen. De studie is gebaseerd op ervaringen bij verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten op lange trajecten in Economy Class aanbieden. Daarnaast worden ook de beoordelingen van het vooraanstaand Brits adviesbureau Skytrax mee in de ranking opgenomen. Skytrax beschikt over reviews van meer dan 680 luchtvaartmaatschappijen op het vlak van zitcomfort, inflight-entertainment, kwaliteit van de maaltijd, netheid en service. Daarnaast spelen ook de persoonlijke ervaringen van de ondervraagde passagiers een belangrijke rol. In totaal konden de geteste luchtvaartmaatschappijen 100 punten behalen. Bij enkele van hen waren de scores echter schrikwekkend laag.
Turkmenistan Airlines heeft met zijn 30,8 op 100 de slechtste score van alle beoordeelde luchtvaartmaatschappijen. Daarna volgt Sudan Airways (33,3/100) en Ukraine International Airlines (36,3/100). Een Duitse luchtvaartmaatschappij is nergens op de lijst te bekennen. Vliegmaatschappijen uit Europa die wel op de lijst staan, zijn onder andere Bulgaria Air (41,8/100), Iceland Express (42,8/100) en Ryanair (49,2/100).

Met 42,5 op 100 stond Rossija op de zevende plaats van de slechtste vliegmaatschappijen wereldwijd. Deze Russische vliegtuigmaatschappij is gevestigd op de luchthaven van Sankt-Petersburg-Pulkowo. Rossija vliegt naast verschillende Russische bestemmingen ook naar Europa, het Nabije Oosten en Azië. Rossija doet volgende Duitse steden aan: Berlijn, München, Hamburg, Düsseldorf en Frankfurt am Main. Rossija Airlines beschikt zowel over Airbus- als Boeingtoestellen. Bij de beoordelingen van Skytrax scoort Rossija Airlines nauwelijks twee op vijf.  De slechtste scores zijn voor inflight-entertainment en service in de aankomstvlieghaven en de talenkennis van de medewerkers. Het enige pluspunt is de vriendelijkheid van het personeel, daar krijgt deze luchtvaartmaatschappij een 3 op 5.

Tot ‘s werelds beste luchtvaartmaatschappijen behoren onder andere Singapore Airlines, Asiana en Malaysia Airlines.  Lufthansa is de op één na beste luchtvaartmaatschappij van 2012 na de Turkse maatschappij Turkish Airlines.

Tags:

,

,

geschreven door: Frequent flyer | | 0 Commentaar