Ryanair is de meest geliefde luchtvaartmaatschappij ter wereld

Afbeelding Ryanair is de meest geliefde luchtvaartmaatschappij ter wereldDe lowcostluchtvaartmaatschappij werd door de International Air Transport Association (IATA) uitverkozen tot de meest geliefde luchtvaartmaatschappij ter wereld. Volgens de overkoepelende organisatie heeft Ryanair in 2012 meer internationale passagiers naar hun bestemming gevlogen dan om het even welke andere luchtvaartmaatschappij.

Ryanair is ‘s werelds meest geliefde luchtvaartmaatschappij, aldus de overkoepelende organisatie van luchtvaartmaatschappijen IATA. Afgelopen jaar zouden er meer internationale passagiers met de Ierse luchtvaartmaatschappij hebben gevlogen dan met welke andere maatschappij dan ook. In 2012 ging het om ongeveer 79,6 miljoen vliegtuigpassagiers die met Ryanair, dé lowcostluchtvaartmaatschappij van Europa, naar hun bestemming zouden zijn gevlogen. Dat zijn ong. 29 miljoen meer passagiers dan Lufthansa die op nummer 2 staat met 50,8 miljoen en 35 miljoen meer dan de derde maatschappij op de ranglijst namelijk EasyJet (44,6 miljoen). Ryanair vervoerde volgens het IATA-rapport meer internationale passagiers dan EasyJet en British Airways tezamen (75,8 miljoen), meer dan Air France-KLM, Iberia en Alitalia tezamen (79,3 miljoen) en ook meer dan de Duitse Lufthansa en Air Berlin tezamen (74 miljoen).

Wat door IATA niet werd beoordeeld zijn de servicekwaliteit van Ryanair en hoe het vliegpersoneel met zijn gasten omgaat.
Bovendien doet Ryanair vooral kleinere regionale luchthavens aan die zonder deze Ierse lowcostmaatschappij slechts heel weinig of zelfs helemaal geen passagiers zouden hebben.

Tags:

,

geschreven door: Frequent flyer | | 0 Commentaar