Ryanair wil groter worden dan gepland

Afbeelding Ryanair wil groter worden dan geplandRyanair wil groter worden dan wat er ooit vooropgesteld is. De Ierse lowcostmaatschappij corrigeerde op de investmentconferentie haar groeiperspectieven naar 110 miljoen passagiers tegen maart 2019. Deze week nog bestelde Ryanair 175 toestellen bij Boeing.

Na de aankoop van 175 Boeing-toestellen op ‘s werelds grootste luchtvaartbeurs in Le Bourget heeft Ryanair haar groeiperspectieven voor de toekomst naar boven bijgesteld. Tegen maart 2019 hoopt zij zo’n 110 miljoen passagiers te vervoeren. Dat zijn er tien miljoen meer dan wat eerst gepland was. Als argument voor deze bijstelling naar boven haalt de luchtvaartmaatschappij aan dat er een stijgende vraag is van Europese luchthavens. Ryanair wil daarom zijn aantal passagiers tegen het einde van het eerste kwartaal van 2019 met zeven in plaats van vijf percent laten stijgen.

Tijdens de Parijse luchtvaartbeurs in Le Bourget heeft de directeur van Ryanair, Michael O’Leary, woensdag nog een grote opdracht voor 175 toestellen 737-800 van de volgende generatie ondertekend en een bestelling van de gemoderniseerde versie 737-MAX in het vooruitzicht gesteld die vanaf het derde kwartaal van 2017 zou moeten worden uitgeleverd. De totale waarde van deze opdracht bedraagt volgens de prijslijst zo’n 11,7 miljard euro. Maar daar gaan nog de gebruikelijke branchekortingen vanaf. De Ierse luchtvaartmaatschappij wil haar vloot de komende vijf jaar uitbouwen tot 400 toestellen.

Tags:

,

geschreven door: Piloot | | 0 Commentaar