Sportsponsoring: Borussia Dortmund in de wolken met Turkish Airlines

Afbeelding Turkish Airlines wordt de premiumsponsor van Borussia DortmundTurkisch Airlines is de nieuwe sponsor van de Champions League finalist Borussia Dortmund. De luchtvaartmaatschappij heeft een driejarige sponsordeal afgesloten met de Duitse voetbalclub en zal voortaan de profvoetballers van de Bundesliga Club naar hun internationale matches vliegen.

Turkish Airlines wordt de premiumsponsor van Borussia Dortmund. Het partnerschap is geldig voor drie jaar en zou de voetbalclub zo’n twee miljoen euro per jaar opleveren. Turkish Airlines vliegt de Champions League finalisten voortaan in een zwart-geel geschilderd vliegtuig naar hun internationale wedstrijden en trainingen. De deal houdt ook een nauwe samenwerking in op het vlak van social media en beoogt ook talrijke promotieacties. Als tegenprestatie krijgt de luchtvaartmaatschappij in het Dortmundse stadion een bannerreclame en een eigen lounge.
Turkish Airlines legt momenteel zo’n 250 vluchten per week af vanaf twaalf Duitse luchthavens naar de internationale hub, Istanboel.

Vliegmaatschappijen doen steeds meer aan voetbalsponsoring. Het zijn vooral de Arabische luchtvaartmaatschappijen die proberen succesvolle voetbalclubs voor zich te winnen met sponsoring: Emirates sponsort bijvoorbeeld FC Arsenal Londen en Real Madrid. FC Barcelona heeft op zijn beurt een contract met Qatar Airways en Manchester United wordt voortaan door een Russische luchtvaartmaatschappij gesponsord.

Tags:

,

geschreven door: Piloot | | 0 Commentaar