Steeds meer luchtvaartmaatschappijen gaan voor behaaglijk comfort

Afbeelding Comfort steeds belangrijker voor luchtvaartmaatschappijenVooral tijdens langeafstandsvluchten wordt het verschil in comfort duidelijk merkbaar. Luchtpassagiers proberen een comfortabele slaaphouding te vinden, zonder dat hun voeten beginnen te slapen uit plaatsgebrek. Dit probleem zal vermoedelijk weldra verholpen worden, aangezien steeds meer luchtvaartmaatschappijen ernaar streven om het comfort te verbeteren en belang hechten aan gemak.

Zo bieden al verschillende luchtvaartmaatschappijen stoelen aan die tot een heus bed omgetoverd kunnen worden. Helaas zijn dergelijke comfortabele stoelen vooralsnog alleen in de Business en First Class terug te vinden. Maar ook in Economy Class hebben de eerste verbeteringen hun intrede gedaan. De luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific biedt in haar nieuw geïntroduceerde Economy Premium Class gelijkaardige speciale ligstoelen aan. En ook de luchtvaartlijn Air New Zealand heeft zogenaamde Skycouches opgenomen in Economy Class, waarop men zich over drie plaatsen heen kan neerleggen. Ze worden echter enkel op langeafstandsvluchten aangeboden.

Maar het kan alleszins duidelijk nog luxueuzer. In de nieuwe Airbus 380 van de luchtvaartmaatschappij Emirates kunnen passagiers in First Class aan boord genieten van een echte douche. Vloerverwarming en verzorgingsproducten zijn uiteraard inbegrepen. Een extra service pluspunt: de Business Class is uitgerust met een minibar bij de zitplaats en met afzonderlijke scheidingswanden.

Ook de luchtvaartlijn Etihad Airways belooft een massa luxueus comfort. Hier krijgen de passagiers in de exclusieve Diamond First Class niet alleen een menu van een sterrenkok geserveerd, ze kunnen dit ook in cabines met stoelen degusteren, waarbij de gasten tegenover elkaar kunnen zitten.

Tags:

,

geschreven door: Frequent flyer | | 0 Commentaar