Vanaf februari geen vrije zitplaatskeuze meer bij Ryanair

Afbeelding Zitplaats reserveren bij RyanairPassagiers van Ryanair, de Ierse discountmaatschappij, krijgen in de toekomst een zitplaats aangewezen. Wie toch zijn lievelingsstekje wil behouden, kan dit tegen een meerprijs laten reserveren.

Vijf euro per gewenste zitplaats

Vanaf februari 2014 krijgt elke passagier van Ryanair een zitplaats aangewezen. In de toekomst moeten daarmee chaotische taferelen als gevolg van de tot nu toe gehanteerde vrije keuze aan zitplaatsen worden voorkomen. Vanaf februari kunnen degenen die toch een bepaalde plaats willen hebben, bijvoorbeeld aan het raam of het gangpad, deze laten reserveren, tegen een meerprijs van vijf euro. Vooral voor gezinnen en stellen is het boeken van een zitplaats prettig. Tot nu toe moest men tijdens een vlucht vaak alleen zitten. Het is al langer mogelijk om bij Ryanair tegen betaling een zitplaats te reserveren. Passagiers moeten in die gevallen minimaal 16 jaar zijn, en zonder kinderen reizen. Het gaat hier voornamelijk om de reservering van zitplaatsen aan de nooduitgangen. In de prijs, die tenminste 10 euro bedraagt, is dan ook de service „Instappen met prioriteit“ inbebrepen.

Verlaging van de bagagekosten.

De felle concurrentie binnen Europa heet ook de Ierse airliner tot bezinning gedwongen. Ondanks het gestegen aantal passagiers wist Ryanair in 2013 zijn winstverwachting niet te behalen. Voor dit boekjaar zal de winst van Ryanair niet meer dan 520 miljoen europ bedragen. De prijsverlaging werd aangekondigd door Ryanair CEO Michael O’Leary, tijdens een Twitterchat met enkele klanten. Hij beloofde toen iets te doen aan de hoge bagageprijzen en andere procedures bij de maatschappij in overweging te nemen.

Tags:

,

,

,