Vloeistoffen in de handbagage: regels blijven van kracht

Afbeelding Regels voor vloeistoffen in de handbagage ongewijzigdAnders dan oorspronkelijk gepland was, kunnen de regels voor het meenemen van vloeistoffen in de handbagage om technische redenen niet in 2013 worden versoepeld.

De beperkingen om vloeistoffen mee kunnen in april 2013 niet worden versoepeld zoals oorspronkelijk gepland was. Volgens de EU-Commissie zou dat op grond van technische overwegingen niet mogelijk zijn. Tot nu toe is er geen nieuwe termijn.

Momenteel mogen luchtpassagiers in de handbagage slechts vloeistoffen in een verpakking van maximaal 100 milliliter inhoud mee in het vliegtuig nemen. Ze moeten in doorzichtige hersluitbare plastic tassen verpakt zijn en mogen in totaal niet meer dan een liter bedragen. De EU wil op die manier voorkomen dat terroristen explosieve stoffen aan boord van het vliegtuig smokkelen.
De EU-Commissie heeft echter wel het advies gegeven dat transferpassagiers uit niet-EU-landen hun duty free aankopen vanaf januari 2014 bij zich mogen houden.

Tags:

,

,

geschreven door: Co-Pilote | | 0 Commentaar